Carbage Helden Run

‘t Thuisfront

Je kent het wel, dat je een avond met vrienden bij elkaar zit en herinneringen ophaalt aan vroeger. In ons geval herinneringen aan een tijd die we doorbrachten bij Defensie op een of andere manier, als militair of als thuisfront. De ene herinnering is beter dan de andere. Ook nu nog zijn wij op een of andere manier gelieerd aan Defensie, bijvoorbeeld door ons vrijwilligerswerk bij DMRC. Een club roeiers die roeit met buddy’s en voor buddy’s. Voor het o zo belangrijke thuisfront is er weinig. Daarom kwamen wij met het idee om met onze deelname aan de Carbage Run 2022 Oostblok geld in te zamelen voor activiteiten voor ‘t Thuisfront. Voor hen die ervoor zorgen dat het thuis doordraait en de militair zijn werk kan doen.

 

Wat gaan we doen:

Van 4 juli tot en met 8 juli 2022 nemen wij deel aan de Carbage Run 2022 met als doel geld inzamelen voor het thuisfront.

De Carbage Run gaat niet om tijd of snelheid. Je gaat met je team in een auto die niet ouder is dan 1999 en de dagwaarde niet hoger is dan 500 euro een tocht maken door Europa. In dit geval door het Oostblok. Onderweg krijg je uitdagende en gekke opdrachten die ervoor zorgen dat je in vreemde situaties terecht komt. De uitdaging zit dan ook niet in tijd en snelheid maar in het oplossen van deze opdrachten. Uiteraard is het de bedoeling dat de auto gepimpt is en dat je daar je creativiteit op loslaat. Dat hebben we gedaan. We gaan als zebra door het Reuzengebergte, de Karpaten en het Tatragebergte. Een avontuur dus.

 

Wij zijn wij:

Wij zijn het team; “daar komen we later nog op terug’.” Bestaande uit Diana, Irma, Ellen en Petra. Samen gaan wij deze uitdaging aan. Tijdens deze trip houden wij jullie uiteraard op de hoogte van onze belevenissen en delen onze avonturen. Met als doel dat er een mooie activiteit gerealiseerd kan worden voor het thuisfront. Jullie kunnen ons hierbij helpen, door de actiepagina te delen op je social media.

Op de foto van links naar rechts: Ellen, Irma, Diana, Petra

Battle4Freedom

Op 5 mei vieren we de vrijheid! Want vrijheid is niet vanzelfsprekend en het is belangrijk om je dat te blijven realiseren. Voor onze vrijheid werd én wordt nog steeds bloed, zweet en tranen gegeven. Op het land, in de lucht en over water. Soms heel langzaam, stil en onzichtbaar. Soms supersnel en met oorverdovend lawaai. De ene keer alleen. De andere keer in een groep of in militaire colonnes. Met de Battle4Freedom sta jij stil bij de strijd die voor onze vrijheid is geleverd. 

 “Hun strijd, onze vrijheid, jouw steun!”


BATTLE – vrije invulling

Bestel je eigen Battle4Freedom T-shirt en voer je eigen BATTLE wanneer het jou uitkomt. Alleen of samen met vrienden! Wandel een speciale vrijheidsroute, start een ‘sit-in’ op je favoriete terras of loop een buggy estafette door de straten in jouw buurt. Alles kan, want we leven in vrijheid!

  1. Schrijf je in via deze website: Inschrijven = T-shirt bestellen
  2. Per inschrijving betaal je 25,- euro en ontvang één T-shirt op het aangegeven adres *
  3. Trek op 5 mei je T-shirt aan, BATTLE en laat zoveel mogelijk mensen weten waarom je dit doet

De QR-code op de mouw gaat rechtstreeks naar de sponsorpagina. Al het geld dat jouw BATTLE oplevert (ook de opbrengst van de T-shirts) gaat rechtstreeks naar projecten van Hulp voor Helden!


BATTLE – Zevenhuizen

Op 5 mei heeft de gezamenlijke Battle4Freedom plaatsgevonden in Zevenhuizen. Een prachtig evenement van ‘Meet the Marines’. Deze oud-mariniers hebben daarmee  de aandacht voor onze vrijheid weer extra onder de aandacht gebracht. Ga voor meer info rechtstreeks naar de website van Battle4Freedom.

VeVa Marcheert!

VeVa Marcheert – voor onze Helden

VeVa Marcheert in beeld

Met VeVa Marcheert! vragen VeVa studenten  aandacht voor het bijzondere werk van militairen. Het is hun manier om nationale Veteranendag aan te kondigen en ervoor te zorgen dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen!

De uitdaging

Elke VeVa opleiding kiest een eigen uitdaging. Ga naar de sponsorpagina van de VeVa opleiding, om te zien welke uitdaging dat is en steun hun actie met jouw donatie. Doe je mee met VeVa Marcheert!?

Als teamdeelnemer kun je je gratis inschrijven!

Selecteer daarvoor jouw school uit de lijst met alle deelnemende scholen die verschijnt na het selecteren van ‘groepsdeelname’. Na je inschrijving kun jij je veilig laten sponsoren en tegelijk aandacht vragen voor het geweldige werk van militairen.

 

Op vrijdag 17 juni a.s. marcheren 16 VeVa opleidingen voor onze helden!


Wat is VeVa

VeVa studenten zijn jonge mannen en vrouwen die zich oriënteren op een militaire opleiding en die leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de Corona pandemie of bij de recente overstromingen in Limburg. Maar het zijn ook jongeren die erover nadenken om in de toekomst te vertrekken richting missiegebieden in binnen- en buitenland. Ze laten zien dat ook de jonge generatie bereid is om zich in te zetten voor onze vrede, vrijheid en veiligheid!

Het doel

De opbrengst van VeVa Marcheert! gaat naar de helden die stichting Hulp voor Helden al bijna 150 jaar ondersteunt. Wie die helden zijn? De mannen en vrouwen die zich dagelijks inzetten voor onze vrijheid, vrede en veiligheid. En natuurlijk hun thuisfront. Helden in dienst van onze vrijheid. Met een beroep dat gepaard kan gaan met eenzaamheid, onbegrip en soms zelfs een traumatische ervaring. Zij verdienen daarom onze erkenning, waardering en steun!

De MissionKit, project Veteranenhond, PTSS preventie en Scale Models for Vets, zijn zomaar een greep uit onze betekenisvolle projecten. Zo steunen wij ook het belangrijke werk van Echos Homes. Deze militair georiënteerde ontmoetingscentra bieden onze helden een veilige en huiselijke plek waar ze terecht kunnen voor een hapje en een drankje, een ontmoeting met kameraden, speciale bijeenkomsten en nog veel meer. Ook al tijdens de VeVa opleiding kunnen de studenten hier terecht en kunnen zij familie en vrienden meenemen om kennis te laten maken met hun toekomstige militaire wereld. Een plek voor gelijkgestemden waar tegen voordelige tarieven even de rust gevonden kan worden die af en toe zo hard nodig is. Want een VeVa student vindt een 100% inzet weliswaar normaal, maar dat is zeker niet vanzelfsprekend!

Het ROC Nijmegen liep vorig jaar én op 25/26 april al mee. Zij zijn de initiatiefnemers van dit evenement. Het idee komt van Sascha van Well. Lees hier haar hele verhaal,

Korte impressie van VeVa Marcheert! 2021

Walk4Veterans 2021

En de eindopbrengst van de Walk4Veterans 2021 is……….€ 64.508,-!! Wat een ongelooflijk mooi bedrag!! Met deze opbrengst kunnen we diverse projecten ondersteunen die het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront bevorderen en hen de aandacht, erkenning en steun geven die zij verdienen!

De achtste Walk4Veterans is een feit!

Van 26 juni, Veteranendag, tot en met 11 september is er volop gewandeld, gefietst, hardgelopen, gekeelered,  of wat dan ook meer ten uitvoer gebracht! En dat allemaal voor diverse projecten voor veteranen zoals de Veteranenhond. Zo wordt echt het verschil gemaakt in het leven van al die veteranen die zich ingezet hebben voor onze vrede en vrijheid!

Gezamenlijke wandeling De 8e editie van de Walk4Veterans is op zaterdag 11 september afgesloten met een gezamenlijke wandeling vanuit het militair revalidatiecentrum in Doorn. Deelnemers konden kiezen uit prachtige wandelingen van 5, 10 of 20 kilometer en hebben genoten van de prachtige natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Een topdag, een goede afsluiting van een geweldig evenement!

Alle deelnemers en sponsoren: Ontzettend bedankt voor al jullie inzet, prestaties en gulle donaties! We zijn ontzettend dankbaar voor een ieders inbreng en hopen er volgend jaar wederom een fantastsche Walk4Veterans van te maken!

Walk4Veterans 2020

De Walk4Veterans 2020 zit erop, de finisch is bereikt!

De afgelopen 75 dagen is er druk gewandeld, hardgelopen, met de rolstoel gereden en zelfs parachutegesprongen! Met al die activiteiten is het fantastische bedrag van maar liefst € 35.000 opgehaald!

We zijn ongelofelijk dankbaar voor dit prachtige resultaat en super trots op alle deelnemers die zich vol overgave ingezet hebben en op alle sponsors die zo gul gegeven hebben! Dank je wel voor je deelname of voor je sponsoring!

De opbrengst is 12 september symbolisch overhandigd aan Hulphond Nederland, die de training en opleiding van veteranenhonden verzorgt om zo veteranen hun vrijheid terug te geven!

 

Walk4Veterans 2019

Heb je alle informatie op de pagina Deelnemersinfo gelezen?

Let op: bij het inschrijven vragen we je het inschrijfgeld direct te voldoen via iDeal.

 

Walk 4 Veterans 2018

Walk 4 Veterans 2017

Walk 4 Veterans 2016