Hallo allemaal, zoals elk jaar organiseert At Worlds End: AWE vs The Sun. AWE is een onderdeel van het Cadettencorps. Dit corps is een vereniging bestaande uit aspirant officieren van de Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee en is gevestigd in Breda. Een deel van de aspirant Land- en Luchtmachtofficieren zit in Den Helder voor een technische bachelor en heeft zijn eigen vereniging, AWE.
Start: dinsdag 4 febuari na zonsondergang – Den Helder (KIM)
Aankomst: woensdag 5 februari voor zonsopkomst – Breda (KMA)
Voor het derde jaar op rij organiseert zij een actie voor het goede doel. In deze actie wordt in een estafette vorm van Den Helder naar Breda gerend tussen zonsondergang en zonsopgang. In deze derde editie wordt er geld opgehaald voor 2 goede doelen. Dit zijn Hulp voor Helden en de Commando Family Foundation.
Als u deze link heeft ontvangen of toevallig op deze actie bent beland willen we u vragen of u ook wilt bijdragen aan deze doelen. Alle bijdrages hoe klein of groot zijn welkom! Het delen van deze actie wordt ook zeer gewaardeerd!
Meer informatie over de goede doelen vindt u op de volgende websites:
Met 500,- euro kan ik één thuisfront gezin weer in verbinding brengen!
Steun mijn actie
Een RECONNECT-weekend kan ik niet zonder jouw hulp realiseren. Maak het verschil voor één veteraan en zijn of haar gezin. Doneer en biedt samen met mij in ieder geval één thuisfront-gezin de kans om te herstellen en opnieuw te verbinden.
Bij een hogere opbrengst kan ik méér weekenden faciliteren.
En bij aantoonbaar succes kan het een vast project worden.
Een nieuw initiatief voor militairen die de verbinding met het thuisfront zijn verloren tijdens hun inzet voor ónze vrede en veiligheid!
De stille strijd aan het thuisfront. Reconnect militair en thuisfront.
Militairen zijn vaak langdurig en regelmatig weg van huis. Dit kan op zichzelf al leiden tot problemen binnen het gezin. Door de lange afwezigheid van de militair kan er een leegte ontstaan en een emotionele afstand groeien tussen de militair en zijn of haar gezinsleden. Daarnaast kunnen zowel de missieganger als het thuisfront in elkaars afwezigheid ingrijpende gebeurtenissen meemaken. Deze combinatie van lange afwezigheid en individueel meegemaakte moeilijke ervaringen kan ervoor zorgen dat de militair en/of gezinsleden zich verder terugtrekken. Dit leidt tot gebrekkige onderlinge communicatie en afnemende verbondenheid. Hierdoor raakt de militair nog meer geïsoleerd binnen het gezin, wat resulteert in een overweldigend gevoel van afstand en pijnlijke conflicten.
Herstel de band! Reconnect militair en thuisfront.
Mijn naam is Jordy Hilt. Als oud-militair weet ik dat veteranen vaak te trots zijn om hulp te zoeken. Dit kan een stroeve thuissituatie verder verslechteren. Hier komt mijn project ‘RECONNECT’ in beeld. Met dit initiatief wil ik survivalweekenden faciliteren waar veteranen en hun gezinnen de kans krijgen om opnieuw verbinding te maken. Een weekend vol activiteiten zoals kamperen, samen koken en wandelen, steeds onder de begeleiding van een survivalcoach en/of een therapeut. In de prikkelvrije omgeving van de natuur ligt de focus volledig op het samenzijn en wederzijds begrip en herstel. Dit survivalweekend biedt een unieke en broodnodige kans voor militairen om de controle over hun leven terug te krijgen en de belangrijke gezinsbanden te herstellen en te versterken.
Met 500,- euro kan ik één thuisfront gezin weer in verbinding brengen!
Steun mijn actie
Een RECONNECT-weekend kan ik niet zonder jouw hulp realiseren. Maak het verschil voor één veteraan en zijn of haar gezin. Doneer en biedt samen met mij in ieder geval één thuisfront-gezin de kans om te herstellen en opnieuw te verbinden.
Bij een hogere opbrengst kan ik méér weekenden faciliteren.
En bij aantoonbaar succes kan het een vast project worden.
VeVa Marcheert, een initiatief van Hulp voor Helden, heeft als doel de waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek te stimuleren. Met de inzet van zo’n 2.500 studenten van de MBO opleiding Veiligheid en Vakmanschap, zal de 4e editie meer impact realiseren dan de vorige!
Met VeVa Marcheert kondigen de studenten onze nationale Veteranendag aan en zorgen zij ervoor dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen.
Wat is VeVa?
VeVa studenten zijn jonge mannen en vrouwen die zich oriënteren op een militaire opleiding en die leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de Corona pandemie of bij de recente overstromingen in Limburg. Maar het zijn ook jongeren die erover nadenken om in de toekomst te vertrekken richting missiegebieden in binnen- en buitenland. Ze laten zien dat ook de jonge generatie bereid is om zich in te zetten voor onze vrede, vrijheid en veiligheid!
De uitdaging
Elke VeVa opleiding kiest een eigen uitdaging en invulling van de dag. Op de sponsorpagina van de scholen, onder de tab ‘groepen’, kan je zien welke ROC’s meedoen, welke uitdaging zij trotseren en welke routes zij lopen. Zo kan je de studenten onderweg aanmoedigen of steunen met een donatie.
“Het is mooi om stil te staan bij wat zij voor ons gedaan hebben”
Sam Jacobs – 18 jaar
De campagne
De inzet van de studenten voor de erkenning en waardering voor veteranen, met name onder jongeren stimuleren is wat dit evenement uniek maakt. Om deze impact te vergroten, hebben we verschillende instrumenten ingezet.
TV
Dit jaar zetten we groots in met een TV spot in de zendtijd van Socutera op NPO 1, 2 en 3. In deze spot willen wij de kijkers bewust maken van het feit dat veteranen overal in onze samenleving zijn. Zij hebben zich in het (recente) verleden ingezet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. De studenten van de VeVa opleiding van ROC Nijmegen en vier veteranen schitteren in deze spot.
Alle studenten zullen marcheren in een uniek T-Shirt voor het evenement dat is geproduceerd door Snaak ontwerp.
Outdoor
In de week voorafgaand aan VeVa Marcheert zullen langs de routes (milieuvriendelijke) krijtsjablonen worden gespoten die na een aantal dagen ook weer vanzelf verdwijnen. Hiermee vragen we aandacht voor de marsen en stimuleren we lokaal publiek om te komen kijken.
“Het geeft een fijn gevoel om veteranen te kunnen helpen”
Didi Emo – 17 jaar
Deelnemende scholen
De opbrengst
De opbrengst van VeVa Marcheert! gaat naar de helden die stichting Hulp voor Helden al bijna 150 jaar ondersteunt. Wie die helden zijn? Militairen en veteranen die zich dagelijks inzetten voor onze vrijheid, vrede en veiligheid. En natuurlijk hun thuisfront. Helden in dienst van onze vrijheid. Met een beroep dat gepaard kan gaan met eenzaamheid, onbegrip en soms zelfs een traumatische ervaring. Zij verdienen daarom onze erkenning, waardering en steun! Lees hier meer over onze projecten.
Het ROC Nijmegen liep in 2021 voor het eerst. Zij zijn de initiatiefnemers van dit evenement. Het idee komt van docenten Perry van Mierlo, Wesley Schuckman en Sascha van Well. Lees hier haar hele verhaal.
Mede mogelijk gemaakt door
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:
Vfonds
Veteranen Instituut
Nationale Comité Veteranendag
Ministerie van Defensie
Leomotion
Studio Boots
Voortman onderscheidingen
Snaak ontwerp
Seko Logistics
Noventas
Onbekende Helden
Communicatie
Logo VeVa Marcheert voor print doeleinden
Logo VeVa Marcheert voor digitaal gebruik
Templates voor digitale uitingen
Zakelijke sponsoring
A3 posters
Landelijk persbericht
100 minuten judo challenge
100 minuten judo challenge
De uitdaging klinkt op papier simpel: Johan zal zichzelf gedurende 100 minuten laten zien in een intensieve judosessie (‘randori’) met verschillende tegenstanders. Het doel? Niet per se winnen, maar continu actief blijven en zichzelf motiveren om door te zetten. De 100 minuten judo challenge heeft Johan in het leven geroepen, omdat hij als ‘vierde dan’ judoka de stap gaat maken naar de volgende meestergraad: ‘vijfde dan’ judoka. Johan voelt de verantwoordelijkheid om aan deze stap een persoonlijke uitdaging te hangen. Hij wil op een inspirerende manier laten zien aan jeugdige sporters dat beter worden in een sport samen gaat met uitdagingen en het overwinnen hiervan. Alle opbrengsten van het event worden gedoneerd aan Stichting Hulp voor Helden.
Het evenement vindt plaats op zaterdag 29 juni 2024 om 18.00 uur in Sporthal De Tulp te Voorhout. Iedereen is welkom om de 100 minuten challenge bij te wonen!
De toegang is gratis. Naast het hoofdevenement zal er een activiteitenplein zijn, met mogelijkheden voor kinderen om te spelen en te oefenen onder begeleiding. Ook zal er professionele horecavoorziening aanwezig zijn, voor wat lekkers te eten en te drinken. Het belooft een feestelijke avond te worden, waarbij er genoten kan worden van judo op zijn best en iedereen op een gezellige manier bij kan dragen aan het goede doel!
Johan Zagers
Johan Zagers, een bekende naam in de Bollenstreek, is niet alleen een ervaren sportleraar, maar ook de trotse eigenaar van Sportschool Kaizen in Voorhout. Met een passie voor vechtsport, verzorgt hij niet alleen judo-, aikido- en bokslessen, maar bijvoorbeeld ook krachttraining, voor jong en oud! Zijn training en coaching gaat verder dan alleen het fysieke aspect van de sporten. Er gaat binnen de sportschool ook veel aandacht uit naar het mentale aspect en er worden regelmatig sociale activiteiten georganiseerd, zoals kinderkampen, filmavonden en pubquizzen, waar groepsdynamiek en teamspirit worden aangemoedigd.
Randori
Randori is een Japanse term en komt van de woorden ‘ran’ en ‘dori’: ‘chaos’ en ‘grijpen’. Het is een vorm van judotraining waarbij twee judoka’s vrij sparren, zonder dat het een officiële wedstrijd is. Het draait hierbij om het toepassen van technieken in een realistische context.
Jongerenmidweek in de Eifel
De opbrengst van dit evenement gaat naar Stichting Hulp voor Helden. Zij stimuleren, initiëren en financieren al bijna 150 jaar projecten die bijdragen aan het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Dit doen zij in de vorm van concrete steun of door het bevorderen van erkenning en waardering. De keuze voor Stichting Hulp voor Helden en met name het project ‘jongerenmidweek in de Eifel’ als het goede doel voor deze uitdaging is persoonlijk en hangt samen met het verleden van Johan. Als zoon van een veteraan heeft hij zelf kunnen zien wat de impact van een uitzending in oorlogsgebied is geweest op zijn vader en ervoer hier zelf de consequenties van binnen het gezin. Hij gelooft sterk in de noodzaak van ondersteuning voor veteranen en hun families en ziet dit als een kans om bewustzijn te creëren op dit thema en natuurlijk om donaties op te halen voor dit goede doel.
Dit jaar organiseert Hulp voor Helden voor de tweede keer een jongerenmidweek in de Eifel. Dit is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud die kinderen zijn van een ouder met PTSS. Onder begeleiding van 2 professionals en 2 vrijwilligers staat er een midweek gepland vol activiteiten, ontspanning, vriendschap en verbondenheid.
“Ik hoop niet alleen mensen met PTSS, maar ook de wereld direct om hen heen, te kunnen helpen rust te vinden. Al is het maar voor even. Al is het maar een aangename afleiding”, aldus Emmy, PTSS deskundige en actief dienend militair.
De kosten voor dit project bedragen € 15.000-, om 18 kinderen een onbezorgde midweek te kunnen bezorgen. Wanneer dit bedrag binnen is, kan er dit jaar een 2e midweek plaatsvinden. Helpt u mee om dit te realiseren? Steun dan de actie van Johan Zagers.
150 jaar ECHOS!
Actie voor ECHOS
Om ons 150-jarig bestaan te vieren, wordt het hele jaar actie gevoerd . Iedere locatie heeft zijn eigen unieke actie en iedereen kan meedoen! Klik hieronder op jouw favoriete ECHOS en help mee het gekozen doel te realiseren. Of bedenk zelf een leuke, unieke actie waarmee je geld in kan zamelijk voor dit doel en schrijf je in als deelnemer van jouw ECHOS-team. Zo maak je je eigen actiepagina die je eenvoudig kan delen op jouw socials. Zo zetten we ons gezamenlijk in voor de volgende 150 jaar van unieke zorg voor militairen en veteranen!
SELECTEER & DONEER ♦ OF KOM IN ACTIE!
Militaire tehuizen bestaan 150 jaar!
Dit jaar bestaan de militaire tehuizen, tegenwoordig bekend onder de naam ECHOS Homes, 150 jaar. Op donderdag 24 oktober wordt dat bescheiden gevierd met een bijeenkomst en receptie, sprekers, muziek en de uitgifte van een publicatie van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Ook in de ECHOS Homes wordt in de loop van het jaar aandacht geschonken aan het heugelijke feit met speciale aanbiedingen via de klantenkaart en met bijzondere hapje of menu’s én met diverse acties via dit actieplatform!
De militaire tehuizen zijn op 28 oktober 1874 gestart als initiatief vanuit de protestante kerken. Deze geloofsgemeenschappen zagen met lede ogen aan dat het Ministerie van Oorlog niets deed om de vele (dienstplichtige) soldaten ontspanning te bieden en een dak boven hun hoofd, buiten de kazerne.
Een thuis ver van huis
Onder het motto ‘Een thuis ver van huis’ werden met de giften vanuit de kerken vele militaire tehuizen in Nederland opgericht door de Nederlandse Militaire Bond. Deze organisatie startte later ook in Nederlands-Indië, Nederlands Nieuw-Guinea, in Suriname en op de Antillen met militaire tehuizen. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen daar ook tehuizen in Duitsland bij. Toen waren de locaties vooral bekend als Protestant Militaire Tehuis (PMT), later versterkt met Katholieke Militaire Tehuizen (KMT) en Humanistisch Militaire Tehuizen (HMT).
Andere tijden Toen begin jaren ’90 grootscheepse reorganisaties van Defensie op gang kwamen en uitzendingen gemeengoed werden, veranderde er ook veel voor de militaire tehuizen. Op dat moment waren er 27 PMT’s, 17 KMT’s en drie HMT’s in Nederland. Kazernes verdwenen en dan ook het bijbehorende militaire tehuis. Uitzendingen kwamen en dus ook nieuwe plekken voor de tehuizen. In Bosnië, Irak, Afghanistan en recentelijk nog in Litouwen. De tehuizen in de overzeese gebieden waren toen al verdwenen.
Splitsing In 2010 splitste de stichting zich in twee delen. Een deel ging door onder de naam ECHOS Homes, het andere deel als Koninklijke PIT Pro Rege, tegenwoordig ook wel genoemd Hulp voor Helden. Beide organisaties delen nog steeds kantoorruimte in Apeldoorn. Kijk voor alle informatie over stichting ECHOS Homes op www.echos.nl
ECHOS Homes Onder de stichting ECHOS Homes vallen nu zeven vestigingen in Nederland, een in Duitsland, bij Bergen-Hohne, en een mobiele unit die wordt ingezet bij oefeningen etc. De stichting wordt financieel ondersteund door Defensie omdat de vestigingen een vorm van bijzondere personeelszorg uitbrengen voor het defensiepersoneel en veteranen.
Militair werkstudenten van Defensity College, stichting Hulp voor Helden, het Nederlands Veteranen Instituut en Villa Pardoes bundelen hun krachten voor een Heldenweek waarin gezinnen van militairen met PTSS samen vakantie kunnen vieren in de betoverende huisjes van Villa Pardoes.
Wekelijks biedt Villa Pardoes Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend, ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. Één week per jaar biedt Villa Pardoes dezelfde mogelijkheid aan 12 gezinnen van militairen met PTSS, een posttraumatische stress stoornis. Genieten met elkaar, daar gaat het om in Villa Pardoes. Even alles vergeten en samen mooie herinneringen maken! Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.villapardoes.nl.
Helden zijn ze zeker: de militairen die zich volledig hebben ingezet voor de bescherming van vrede en veiligheid. Helaas vechten zij nog dagelijks tegen de gevolgen van PTSS: herbelevingen, terugkerende nachtmerries, moeilijkheden in alledaagse activiteiten, en onverwachte uitbarstingen van angst en woede. Dit veroorzaakt niet alleen onzekerheid, maar ook verhoogde alertheid en terughoudendheid. Dit heeft niet alleen impact op hun eigen leven; het legt ook een zware last op het thuisfront. Het vereist begrip, aanpassingsvermogen en steun van alle gezinsleden om effectief om te gaan met de gevolgen van PTSS.
Zij die zich inzetten voor onze gezamenlijke vrede en veiligheid verdienen niet alleen erkenning, maar ook onze onvoorwaardelijke steun.
Werkstudenten van Defensity College organiseren in de maanden november en december verschillende acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Heldenweek. De eindactiviteit is een 24 uur durende estafette mars. De werkstudenten lopen in detachement 25-30 kilometer en dragen met elkaar een symbolische rugzak van 12 kilo mee. De last van de PTSS dragen de militairen namelijk niet alleen, de 12 gezinnen die deelnemen aan de heldenweek dragen deze last samen.
Om de Heldenweek succesvol te realiseren is uw hulp van onschatbare waarde! Er zijn verschillende manieren waarop u kunt bijdragen aan het realiseren van de heldenweek: of het nu gaat om een donatie of deelname aan acties georganiseerd door Defensity College, uw betrokkenheid maakt een verschil!
Helpt u mee om 12 gezinnen van militairen met PTSS een onbezorgde en magische week te bezorgen in Villa Pardoes?
click-2-download
Gebruik de QR-code om off-line promotie te linken naar deze Heldenweek actie of deel deze pagina op je socials met behulp van onderstaande deelknoppen!
Walk4Veterans 2024
Doe mee, thuis of op het werk. En sta stil bij 80 jaar vrijheid!
Welkom bij de Walk4Veterans, een jaarlijks evenement van Hulp voor Helden. Dit jaar organiseren we dit bijzondere evenement alweer voor de 11e keer – @work en @home. Walk4Veterans draait niet om winnen of finishen, maar om het besef van vrijheid en het uitdragen daarvan. Door mee te doen toon je erkenning en waardering voor de mannen en vrouwen die zich inzetten voor onze vrede, vrijheid en veiligheid.
Met jouw sponsoropbrengst steun je ook nog eens de belangrijke projecten van Hulp voor Helden die allemaal gericht zijn op het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront.
Iedereen kan meedoen want er zijn dit jaar drie verschillende manieren om deel te nemen:
Zakelijk pauzeren
De hele maand september lunchwandelen met collega’s.
Kijk hier voor meer tips & tricks om je deelname nog succesvoller te maken. Gebruik hashtags, deel foto’s en video’s van je deelname en moedig je vrienden en familie aan om ook mee te doen. Samen kunnen we een bredere impact maken en onze helden de erkenning geven die ze verdienen. Jouw inzet telt!
De 10e editie van de Walk4Veterans gaat van start! De jaarlijkse sponsorwandeltocht voor, door én met Veteranen. Een evenement waarbij finishen niet het belangrijkste is maar vooral het besef van vrijheid én erkenning, waardering en steun voor alle militairen en veteranen die zich hiervoor inzetten of ingezet hebben.
Naast de erkenning die de deelnemers met hun deelname uitspreken, komt de opbrengst ten goede aan verschillende projecten voor veteranen.
“Bij de Walk4Veterans gaat het om het besef van vrijheid en de gedachte aan hen die zich daar dagelijks voor inzetten.”
De uitdaging
Tussen 24 juni en 9 september worden deelnemers uitgedaagd om 78 kilometer af te leggen en daar ten minste 78 euro aan sponsorgeld mee op te halen. Iedereen kan meedoen, individueel of als team. Ieder bepaalt voor zich waar, wanneer en in hoeveel etappes er gewandeld of gerend wordt. Doe je mee in de categorie ‘Special Forces’? Dan bepaal je helemaal zelf wat je uitdaging wordt!
“Ik weet hoe het voelt om met PTSS te leven en hulp nodig te hebben. Daarnaast is bewegen een tweede natuur. Door mee te doen aan de Walk4Veterans snijdt het mes zo aan twee kanten”. Veteraan Aloys
Walk4Veterans – vrije invulling
Klik op de knop ‘inschrijven’, boven aan deze pagina.
Vul je gegevens in.
Geef aan of je alleen wilt deelnemen of als lid van een team.
Selecteer je deelnemerscategorie:
Walker: als je gewoon lekker wilt wandelen.
Runner: als je wilt hardlopen.
Special Forces: als je een speciale, zelfbedachte, uitdaging wilt aangaan.
Vertel ons en je toekomstige sponsoren waarom je meedoet. Doe je het uit respect voor een familielid, een vriend, een collega? Of voor al die andere helden die zich inzetten voor onze vrijheid? Vertel jouw verhaal en zet daarmee anderen aan om je te steunen.
Klik op de knop ‘inschrijven’. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- en telt gelijk mee als startdonatie.
Nodig vrienden en familie uit om jou te sponsoren!
Walk4Veterans – Doorn
Tezamen met andere deelnemers wandelen op de Utrechtse Heuvelrug, met start en finish bij het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg te Doorn (Korte Molenweg 3, 3941 PW Doorn). Er wordt gezorgd voor militaire beleving en er is keuze tussen routes van 5, 10 of 20 km. Voor de 10 en 20 kilometer lopers is er een rustpunt met versnaperingen. Bij de start is er voor iedere deelnemer een gratis kopje koffie of thee.
Wil jij op zaterdag 9 september meedoen met onze traditionele slotloop in Doorn? Volg dan dezelfde stappen als hierboven beschreven bij ‘Actief in je eigen omgeving’. Zo krijg jij ook een eigen sponsorpagina waarmee je jouw deelname kan laten sponsoren. Geef aan met welke afstand je wilt deelnemen in Doorn zodat wij weten hoeveel deelnemers wij op die dag kunnen verwachten.
De starttijden zijn als volgt:
20 kilometer: tussen 09.00-10.00 uur
10 kilometer: tussen 10.00-11.00 uur
5 kilometer : tussen 11.00-13.00 uur
De wandeldag wordt rond 15.30 uur afgesloten met het bekendmaken van de eindopbrengst!
Walk4Veterans – Kinderspeurtocht
Op zaterdag 9 september wordt er voor kinderen een leuke speurtocht uitgezet op het terrein van het Militair Revalidatiecentrum in Doorn
Over een route van ongeveer 3,5 kilometer, worden allerlei opdrachten gegeven die een link hebben met de kernwaarden van het militaire leven zoals bijvoorbeeld samenwerken, observeren, kracht en moed.
Bij de finish krijgen alle kinderen een glaasje fris en een leuk aandenken!
De kosten bedragen € 5,- per inschrijving.
Schrijf ieder kind apart in en vink bij het inschrijven het vakje ‘kinderspeurtocht’ aan.
De speurtocht is geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar.
Neem voor grote groepen kinderen (meer dan 10) even contact met ons op: info@walk4veterans.nl
Starttijd: tussen 11.00 – 13.00 uur
Zij gingen je voor:
‘Onze’ Maurits, vrijwilliger voor de Walk4Veterans en actief dienend militair in de categorie runner:
Priscilla in de categorie Special Forces. Haar uitdaging? 100 burpees!
Inloophuis Winschoten
Inloophuis Winschoten
Het meest noordelijke inloophuis voor geüniformeerden
Een eigen inloophuis is van onschatbare waarde voor veteranen en geüniformeerden. Na hun terugkeer naar huis kunnen veel veteranen met uitdagingen te maken krijgen. Maar in plaats van de nadruk te leggen op hun hulpbehoevendheid, willen we vooral benadrukken dat het inloophuis een ontmoetingsplek wordt. Het is een plek waar veteranen elkaar kunnen ontmoeten, verbinden en ondersteunen.
“Ontspanning en verbinding voor veteranen, geüniformeerden en belangstellenden.”
In het prachtige historische pand aan de Blijhamsterweg 11 in Winschoten willen wij een inloophuis realiseren voor veteranen, geüniformeerden en belangstellenden. Vanuit Stichting de Veerkracht zullen wij naast de standaard inloop ook bijeenkomsten, activiteiten en workshops faciliteren en organiseren.
Sponsor rechtstreeks of start een eigen actie!
Om het inloophuis gebruiksklaar te maken hebben wij financiële steun nodig van mensen zoals jij. Iedere donatie, groot of klein, is van harte welkom.
Ook kun je eenvoudig je eigen actie starten en je eigen netwerk vragen om jou te sponsoren. Leg uit waarom je dit initiatief zo belangrijk vindt en misschien kun je anderen zelfs zo enthousiast krijgen dat zij zich gaan inschrijven als actieve deelnemer van jouw groep!
“Samen kunnen wij onze veteranen de ondersteuning bieden die zij verdienen!”
Je kunt met je actie het algemene doel steunen óf je kunt je inzetten voor één specifiek item van onze lijst van benodigdheden. Vermeld dan de naam van dit item bij je inschrijving onder de kop ‘Vertel je sponsors wat jouw motivatie is om mee te doen’. Doe je mee als groep? Maak dan een groep aan met de naam van het item waar je je voor inzet en vraag je vrienden en familie om zich als lid van deze groep in te schrijven!
Heb jij één van deze items thuis liggen en heb je het zelf niet meer nodig? Als het nog in goede staat verkeert mag je het ook rechtstreeks aan ons doneren!
Namens Team Inloophuis Winschoten,
Willem Veldkamp -Oud-maatschappelijk werker, Oud-marechaussee (voorzitter)
Uyên Lu –Psychosociaal-/relatietherapeut, Paardencoach, Communicatie coördinator, voormalig bootvluchteling (secretaris)
HarriëtPrins -Notaris (notaris) Adviseur
Michel Basten – Projectleider
Het Klusteam – Veteranen die zich inzetten voor het inloophuis
Wij werken samen met ‘Samenwerken met Maatschappelijk werkers’, ‘Nuldelijnhelpers’ (= Veteranenhelpers), ‘Nederlands Veteraneninstituut’, ‘Bond van Nederlands militaire Oorlogs-en dienstslachtoffers’ (BNMO), ‘Staatsbosbeheer’, ‘Natuurmonumenten’, ‘Natuurlijk Odoorn’ en ‘Stichting Veteranen Search Team’.
Dit is een wervingsactie voor o.a. Inventaris voor en inrichting van de bar, keuken en een aangepaste toilet voor invalide.
VeVa Marcheert 2023
Studenten in actie voor onze Helden
16 juni. 1 dag. 23 marsen
VeVa Marcheert, een initiatief van Hulp voor Helden, heeft als doel de waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek te stimuleren. Met de inzet van zo’n 2.400 studenten van de MBO opleiding Veiligheid en Vakmanschap, zal de 3e editie meer impact realiseren dan de vorige!
Met VeVa Marcheert! kondigen de studenten nationale Veteranendag aan en zorgen zij ervoor dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen.
Wat is VeVa
VeVa studenten zijn jonge mannen en vrouwen die zich oriënteren op een militaire opleiding en die leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de Corona pandemie of bij de recente overstromingen in Limburg. Maar het zijn ook jongeren die erover nadenken om in de toekomst te vertrekken richting missiegebieden in binnen- en buitenland. Ze laten zien dat ook de jonge generatie bereid is om zich in te zetten voor onze vrede, vrijheid en veiligheid!
De uitdaging
Elke VeVa opleiding kiest een eigen uitdaging en invulling van de dag. Op de sponsorpagina van de scholen, onder de tab ‘groepen’, kan je zien welke ROC’s meedoen, welke uitdaging zij trotseren en welke routes zij lopen. Zo kan je de studenten onderweg aanmoedigen of steunen met een donatie.
“Het is mooi om stil te staan bij wat zij voor ons gedaan hebben”
Sam Jacobs – 18 jaar
De campagne
De inzet van de studenten voor de erkenning en waardering voor veteranen, met name onder jongeren stimuleren is wat dit evenement uniek maakt. Om deze impact te vergroten, hebben we verschillende instrumenten ingezet.
TV
Dit jaar zetten we groots in met een TV spot in de zendtijd van Socutera op NPO 1, 2 en 3. In deze spot willen wij de kijkers bewust maken van het feit dat veteranen overal in onze samenleving zijn. Zij hebben zich in het (recente) verleden ingezet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. De studenten van de VeVa opleiding van ROC Nijmegen en vier veteranen schitteren in deze spot.
De verhalen van de veteranen uit de TV spot worden vastgelegd in korte videos en een uitgebreide podcasts. Deze worden gemaakt door Stichting jouw verhaal. Bekijk hier binnenkort de video’s van de veteranen en luister naar hun verhalen.
T-Shirts
Alle studenten zullen marcheren in een uniek T-Shirt voor het evenement dat is geproduceerd door Snaak ontwerp.
Outdoor
In de steden waar de studenten marcheren wordt een abri campagne uitgezet. Op deze posters staan de veteranen uit de TV spot met daarin een QR code naar hun verhalen.
“Het geeft een fijn gevoel om veteranen te kunnen helpen”
Didi Emo – 17 jaar
Deelnemende scholen
De opbrengst
De opbrengst van VeVa Marcheert! gaat naar de helden die stichting Hulp voor Helden al bijna 150 jaar ondersteunt. Wie die helden zijn? Militairen en veteranen die zich dagelijks inzetten voor onze vrijheid, vrede en veiligheid. En natuurlijk hun thuisfront. Helden in dienst van onze vrijheid. Met een beroep dat gepaard kan gaan met eenzaamheid, onbegrip en soms zelfs een traumatische ervaring. Zij verdienen daarom onze erkenning, waardering en steun! Lees hier meer over onze projecten.
Het ROC Nijmegen liep in 2021 voor het eerst. Zij zijn de initiatiefnemers van dit evenement. Het idee komt van docenten Perry van Mierlo, Wesley Schuckman en Sascha van Well. Lees hier haar hele verhaal.