VeVa-studenten marcheren voor Helden

Een piepjong en tegelijkertijd groots evenement waarbij VeVa studenten uit het hele land aandacht vragen voor het bijzondere werk van militairen. Het is hun manier om nationale Veteranendag aan te kondigen en ervoor te zorgen dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen! Elke school bedenkt een eigen uitdaging waarvoor de leerlingen zich laten sponsoren. De opbrengst gaat naar Hulp voor Helden en komt ten goede aan projecten als de MissionKit, Veteranenhond, ECHOS-Homes en Scale Models for Vets.

Het ROC Nijmegen heeft deze week het spits afgebeten door op 25 en 26 april, 60 kilometer te marcheren! Zij zijn de initiatiefnemers van dit evenement en hebben vorig jaar ook gelopen naar het idee van Sascha van Well. Dit jaar marcheerden zij specifiek voor het project ‘ECHOS-Homes’ en om die reden heeft Hulp voor Helden de mobiele verkoopwagen van ECHOS ingehuurd om de jongelui te verwennen met een lekkere lunch op beide dagen. Harold Jacobs heeft als vertegenwoordiger van ECHOS-Homes de deelnemers bij het defilé toegesproken en uit naam van Hulp voor Helden het geweldige bedrag van € 5.974,50 in ontvangst mogen nemen. Vanzelfsprekend zijn alle deelnemers door Harold uitgenodigd om tijdens hun stage in Oirschot langs te komen bij de ECHOS aldaar!

Al met al was het een geweldige aftrap voor VeVa Marcheert, dat dankzij Hulp voor Helden dit jaar een landelijke uitrol zal krijgen. Op 17 juni a.s., de week voor veteranendag, zullen 16 VeVa-scholen dit prachtige voorbeeld gaan volgen! Klik hier voor alle info van dit mooie evenement.