Kilometers vreten

Dit jaar viert de Walk4Veterans zijn 10e editie van deze jaarlijks terugkerende loop om projecten voor veteranen met PTSS te kunnen opzetten en voortzetten.  Monique Egbers, cliëntinstructeur bij Hulphond Nederlans is er ook weer bij.

“Wat bij mij ooit is begonnen als alleen de cheque ophalen na de allereerste Walk4Veterans is uitgelopen tot het jaarlijks meelopen met dit ontzettend mooie evenement”, vertelt Monique. “Het is uitgegroeid van meelopen met een collega tot steeds wat meer veteranen die we konden motiveren om ook mee te lopen en vriendinnen”. Het mes sneed aan twee kanten: Veteranen bekend maken met dit initiatief en voor de lopers erg goed om te zien waar ze het voor doen en verhalen te horen van veteranen wat de PTSS hulphond voor hen betekend.

Al vrij snel meldde zich Erna Aarsen, een cliënt van Hulphond Nederland, met een ADL-hulphond van deze mooie stichting. Door haar ziekte was ze gebonden aan een rolstoel. Ze kende uit haar woonplaats een veteraan, Marcel de Korte, die mee wilde lopen en zij besloot om zich ook aan te melden. Daarna is zij er al die jaren samen met haar hulphond Kaiko, en na het pensioen van Kaiko, met hulphond Borre en met Marcel bij geweest en hebben zij heel wat ‘ kilometers gevreten’ ( zoals ze het zelf noemde) voor de projecten voor veteranen. “Erna kreeg het elk jaar weer voor elkaar om het hoogste bedrag van ons allemaal op te halen via haar enorm grote sociale netwerk”, lacht Monique. 

In 2020 ‘vrat’ Erna maar liefst 750 kilometer in het kader van 75 jaar vrijheid!

Ook dit jaar zou Erna weer mee doen, maar helaas verslechterde de situatie van Erna zich maart/april van dit jaar zo erg dat zij toch nog onverwachts is komen te overlijden. Erna heeft zich in al haar jaren bij stichting Hulphond  Nederland enorm ingezet voor demo’s, collectehuisjesprojecten, allerlei andere acties opzoeken en verzinnen om geld binnen te halen voor Hulphond. “Zij is bijna 25 jaar cliënt bij ons geweest”, aldus Monique.

“Nu willen wij, als groep, haar er toch nog een jaar bij betrekken en symbolisch de allerlaatste cheque uit haar naam aanbieden bij de Walk4Veterans”, vertelt Monique. “Dit als dank voor haar tomeloze inzet voor zoveel acties voor Hulphond en nu in het bijzonder voor deze actie van Hulp voor Helden”.

“We hopen dat jullie haar en ons als Team Hulphond PTSS ook dit jaar willen steunen en een sponsorbedrag over willen maken voor dit zo nodige goede doel om veteranen met PTSS een betere toekomst te bieden in de vorm van therapie bij het Domingohouse of door het plaatsen van een PTSShulpond”, pleit Monique. “En natuurlijk zou het ook leuk zijn als er veel van jullie mee willen lopen en dat we als groep dit samen kunnen doen. Van hieruit dus ook een uitnodiging om op zaterdag 9 september naar Doorn te komen en mee te lopen!”, besluit Monique.

Klik hier om je in te schrijven en zelf mee te doen of klik hier om dit mooie team te sponsoren!