100 minuten judo challenge

100 minuten judo challenge

De uitdaging klinkt op papier simpel: Johan zal zichzelf gedurende 100 minuten laten zien in een intensieve judosessie (‘randori’) met verschillende tegenstanders. Het doel? Niet per se winnen, maar continu actief blijven en zichzelf motiveren om door te zetten. De 100 minuten judo challenge heeft Johan in het leven geroepen, omdat hij als ‘vierde dan’ judoka de stap gaat maken naar de volgende meestergraad:  ‘vijfde dan’ judoka. Johan voelt de verantwoordelijkheid om aan deze stap een persoonlijke uitdaging te hangen. Hij wil op een inspirerende manier laten zien aan jeugdige sporters dat beter worden in een sport samen gaat met uitdagingen en het overwinnen hiervan. Alle opbrengsten van het event worden gedoneerd aan Stichting Hulp voor Helden.

 

Het evenement vindt plaats op zaterdag 29 juni 2024 om 18.00 uur in Sporthal De Tulp te Voorhout. Iedereen is welkom om de 100 minuten challenge bij te wonen!

De toegang is gratis. Naast het hoofdevenement zal er een activiteitenplein zijn, met mogelijkheden voor kinderen om te spelen en te oefenen onder begeleiding. Ook zal er professionele horecavoorziening aanwezig zijn, voor wat lekkers te eten en te drinken. Het belooft een feestelijke avond te worden, waarbij er genoten kan worden van judo op zijn best en iedereen op een gezellige manier bij kan dragen aan het goede doel!

 

Johan Zagers

Johan Zagers, een bekende naam in de Bollenstreek, is niet alleen een ervaren sportleraar, maar ook de trotse eigenaar van Sportschool Kaizen in Voorhout. Met een passie voor vechtsport, verzorgt hij niet alleen judo-, aikido- en bokslessen, maar bijvoorbeeld ook krachttraining, voor  jong en oud! Zijn training en coaching gaat verder dan alleen het fysieke aspect van de sporten. Er gaat binnen de sportschool ook veel aandacht uit naar het mentale aspect en er worden regelmatig sociale activiteiten georganiseerd, zoals kinderkampen, filmavonden en pubquizzen, waar groepsdynamiek en teamspirit worden aangemoedigd.

 

 

Randori

Randori is een Japanse term en komt van de woorden ‘ran’ en ‘dori’: ‘chaos’ en ‘grijpen’. Het is een vorm van judotraining waarbij twee judoka’s vrij sparren, zonder dat het een officiële wedstrijd is. Het draait hierbij om het toepassen van technieken in een realistische context.

 

Jongerenmidweek in de Eifel

De opbrengst van dit evenement gaat naar Stichting Hulp voor Helden. Zij stimuleren, initiëren en financieren al bijna 150 jaar projecten die bijdragen aan het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Dit doen zij in de vorm van concrete steun of door het bevorderen van erkenning en waardering. De keuze voor Stichting Hulp voor Helden  en met name het project ‘jongerenmidweek in de Eifel’ als het goede doel voor deze uitdaging is persoonlijk en hangt samen met het verleden van Johan. Als zoon van een veteraan heeft hij zelf kunnen zien wat de impact van een uitzending in oorlogsgebied is geweest op zijn vader en ervoer hier zelf de consequenties van binnen het gezin. Hij gelooft sterk in de noodzaak van ondersteuning voor veteranen en hun families en ziet dit als een kans om bewustzijn te creëren op dit thema en natuurlijk om donaties op te halen voor dit goede doel.

 

Dit jaar organiseert Hulp voor Helden voor de tweede keer een jongerenmidweek in de Eifel. Dit is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud die kinderen zijn van een ouder met PTSS. Onder begeleiding van 2 professionals en 2 vrijwilligers staat er een midweek gepland vol activiteiten, ontspanning, vriendschap en verbondenheid.

 

 

“Ik hoop niet alleen mensen met PTSS, maar ook de wereld direct om hen heen, te kunnen helpen rust te vinden. Al is het maar voor even. Al is het maar een aangename afleiding”, aldus Emmy, PTSS deskundige en actief dienend militair.

 

De kosten voor dit project bedragen € 15.000-, om 18 kinderen een onbezorgde midweek te kunnen bezorgen. Wanneer dit bedrag binnen is, kan er dit jaar een 2e midweek plaatsvinden. Helpt u mee om dit te realiseren? Steun dan de actie van Johan Zagers.

 • Naam: Johan Zagers
  Nummer: 2373
  Opbrengst: € 2.825,00
 • Naam: Bram Koch
  Nummer: 2629
  Opbrengst: € 53,00
 • Er zijn nog geen teams aangemeld.