Inloophuis Winschoten

Inloophuis Winschoten

Het meest noordelijke inloophuis voor geüniformeerden

Een eigen inloophuis is van onschatbare waarde voor veteranen en geüniformeerden. Na hun terugkeer naar huis kunnen veel veteranen met uitdagingen te maken krijgen. Maar in plaats van de nadruk te leggen op hun hulpbehoevendheid, willen we vooral benadrukken dat het inloophuis een ontmoetingsplek wordt. Het is een plek waar veteranen elkaar kunnen ontmoeten, verbinden en ondersteunen.

 

 

 

 

“Ontspanning en verbinding voor veteranen, geüniformeerden en belangstellenden.”

In het prachtige historische pand aan de Blijhamsterweg 11 in Winschoten willen wij een inloophuis realiseren voor veteranen, geüniformeerden en belangstellenden. Vanuit Stichting de Veerkracht zullen wij naast de standaard inloop ook bijeenkomsten, activiteiten en workshops faciliteren en organiseren.

Sponsor rechtstreeks of start een eigen actie!

Om het inloophuis gebruiksklaar te maken hebben wij financiële steun nodig van mensen zoals jij. Iedere donatie, groot of klein, is van harte welkom.

Ook kun je eenvoudig je eigen actie starten en je eigen netwerk vragen om jou te sponsoren. Leg uit waarom je dit initiatief zo belangrijk vindt en misschien kun je anderen zelfs zo enthousiast krijgen dat zij  zich gaan inschrijven als actieve deelnemer van jouw groep!

“Samen kunnen wij onze veteranen de ondersteuning bieden die zij verdienen!”

Je kunt met je actie het algemene doel steunen óf je kunt je inzetten voor één specifiek item van onze lijst van benodigdheden. Vermeld dan de naam van dit item bij je inschrijving onder de kop ‘Vertel je sponsors wat jouw motivatie is om mee te doen’. Doe je mee als groep? Maak dan een groep aan met de naam van het item waar je je voor inzet en vraag je vrienden en familie om zich als lid van deze groep in te schrijven!

Heb jij één van deze items thuis liggen en heb je het zelf niet meer nodig? Als het nog in goede staat verkeert mag je het ook rechtstreeks aan ons doneren!

Namens Team Inloophuis Winschoten,

 • Willem Veldkamp -Oud-maatschappelijk werker, Oud-marechaussee (voorzitter)
 • Uyên Lu –Psychosociaal-/relatietherapeut, Paardencoach, Communicatie coördinator, voormalig bootvluchteling (secretaris)
 • HarriëtPrins -Notaris (notaris) Adviseur
 • Michel Basten – Projectleider
 • Het Klusteam – Veteranen die zich inzetten voor het inloophuis

Wij werken samen met ‘Samenwerken met Maatschappelijk werkers’, ‘Nuldelijnhelpers’ (= Veteranenhelpers), ‘Nederlands Veteraneninstituut’, ‘Bond van Nederlands militaire Oorlogs-en dienstslachtoffers’ (BNMO), ‘Staatsbosbeheer’, ‘Natuurmonumenten’, ‘Natuurlijk Odoorn’ en ‘Stichting Veteranen Search Team’.

Dit is een wervingsactie voor o.a. Inventaris voor en inrichting van de bar, keuken en een aangepaste toilet voor invalide.

 • Naam: Marinus M.r. Boomsluiter
  Nummer: 2017
  Opbrengst: € 15,00
 • Naam: Robert Drenth
  Nummer: 2019
  Opbrengst: € 10,00
 • Er zijn nog geen teams aangemeld.