Heldenweek 2022

[ Route AWE vs The Sun ]

De HELDENWEEK

Het Cadettencorps – de studenten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) – en de stichtingen Villa Pardoes en Hulp voor Helden hebben de handen ineen geslagen voor een week waarin 12 ‘thuisfront’ gezinnen samen kunnen bijkomen in de prachtige gethematiseerde huisjes van Villa Pardoes.

Villa Pardoes biedt gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde tijd samen. Genieten met elkaar, even alles vergeten én samen herinneringen maken!  Meer informatie kunt u terug vinden op www.villapardoes.nl

Dit jaar maakt Villa Pardoes voor één vakantieweek een ‘uitzondering’. Dit keer geen gezinnen met een ernstig ziek kind, maar gezinnen van militairen met PTSS, een posttraumatische stress stoornis. Mannen en vrouwen die zich volledig hebben ingezet voor ónze vrede, vrijheid en veiligheid! Helden die, door de omstandigheden van een militaire missie, hun eigen vrijheid volledig hebben moeten inleveren als gevolg van PTSS. Dit trekt niet alleen een zware wissel op hun eigen leven, maar ook op dat van hun thuisfront. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende nachtmerries, zware inspanning die nodig is bij gewone dagelijkse activiteiten, plotseling opkomende angst en woede en een continu gevoel van ‘op scherp’ moeten staan. En dat brengt ook onzekerheid, alertheid en gereserveerdheid mee voor kinderen en partners.

Wij vinden dat als een samenleving van mensen vraagt zich in te zetten voor haar gemeenschappelijke belangen, dat deze samenleving die inzet ook moet steunen, erkennen en waarderen!

Het Cadettencorps van de Koninklijke Militaire Academie en Hulp voor Helden zullen zich de komende weken gaan inspannen om het geld voor deze Heldenweek bijeen te brengen. ”Wij vinden namelijk dat onze collega’s die lijden aan PTSS en de gevolgen daarvan voor het gezin niet mag worden onderschat”, aldus Lonneke Leenders cadet van het Cadettencorps van de KMA. “Wij staan aan de start van onze militaire carrière en we zijn ons er terdege van bewust dat dit ons allemaal kan overkomen. We voelen dan ook de verantwoordelijkheid om ook iets voor deze collega’s en hun families te doen”, Vertelt Leenders. Vol passie zetten we dan ook alles op alles om deze gezinnen een vakantie aan te bieden om nooit te vergeten.

Hier hebben we ook jouw hulp bij nodig! Op verschillende manieren is het mogelijk om bij te dragen aan het verwezenlijken van deze vakantieweken. Dit kan een in de vorm van een donatie, deelname aan fysieke, creatieve of ludieke acties welke georganiseerd worden door het Cadettencorps. Kijk onder de tabjes ‘Deelnemers’ en ‘Groepen’ wie je gaat steunen of schrijf jezelf in met een eigen actie!

Help jij mee om 12 thuisfrontgezinnen een onbezorgde week aan te bieden onder de veilige en zorgende vleugels van Villa Pardoes?

Deel deze pagina m.b.v. onderstaande deelknoppen of gebruik de QR code om de actie te delen op bijvoorbeeld posters, folders en presentatieborden.

Inschrijving is gesloten!

 • Naam: Cadettencorps
  Nummer: 1623
  Opbrengst: € 14.951,45
 • Naam: Cadettencorps: AWE vs. the Sun
  Nummer: 1626
  Opbrengst: € 6.269,25
 • Naam: Wilbert Linders
  Nummer: 1630
  Opbrengst: € 20,00
 • Teamnaam: Heldenweek
  Type: Team
  Deelnemers: 2
  Opbrengst: € 21.323,20
Sponsors Heldenweek 2022