Atos steunt Walk 4 Veterans als officieel sponsor

Moed, daadkracht, menselijkheid en verantwoordelijkheid. Het zijn waarden die goed aansluiten op waarvoor Atos staat. Dat is de reden waarom wij als sponsor de missie van Walk 4 Veterans ondersteunen. Dat is geen toevallige keuze, want Atos werkt als partner nauw samen met het Ministerie van Defensie. In onze rol van partner beschouwen we het als onze verantwoordelijkheid om op verschillende niveaus een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Gezien ons strategische partnership met Defensie heeft Atos er daarom voor gekozen om als onderdeel van haar beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen een thema te kiezen dat hierbij past, en dat is Walk 4 Veterans.

Achtergrond

Atos is sinds eind vorig jaar samen met IBM en Unica aangesloten bij het consortium Athena. Als partners trekken zij samen op bij de bouw van een nieuwe, toekomstbestendige IT-infrastructuur voor het Ministerie van Defensie. Het programma Grensverleggende IT (GrIT) vormt hiervan de basis. Zo ontwikkelt en realiseert GrIT een betrouwbare, veilige en flexibele IT-infrastructuur en dienstverlening voor de komende tien jaar.

Ze hebben veel meegemaakt tijdens missies en dat heeft niet alleen veel gevraagd van deze moedige mannen en vrouwen, maar óók van hun dierbaren.

Als vertrouwde partner voor alle partijen waarmee Atos samenwerkt, wil Atos waar mogelijk ook op maatschappelijk gebied een positief verschil maken. Dat is de reden dat we er voor hebben gekozen Walk 4 Veterans te ondersteunen. Nederland telt zo’n 107.250 veteranen. Mannen en vrouwen van alle leeftijden, die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid in de wereld. Ze hebben veel meegemaakt tijdens missies en dat heeft niet alleen veel gevraagd van deze moedige mannen en vrouwen, maar óók van hun dierbaren.

Bij Atos zijn wereldwijd ook vele veteranen werkzaam die de ervaringen en vaardigheden die zij in het verleden bij Defensie hebben opgedaan, nu op allerlei manieren toepassen in het ons vakgebied: van leidinggeven tot planning en technisch inzicht. Met dit initiatief wil Atos óók hen haar waardering tonen. Atos wil alle Nederlandse veteranen bedanken voor hun inzet en moed. Om onze dankbaarheid en respect uit te dragen, zijn we officieel sponsor van de Walk 4 Veterans.

Over Atos

Atos is toonaangevend in digitale transformaties. Het bedrijf biedt werk aan 105.000 collega’s in 71 landen. Atos is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Zij vervult een voortrekkersrol bij het aanbieden van diensten en producten die zijn gericht op CO2-reductie en richt zich op veilige en duurzame digitale transformaties voor haar klanten.

Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving. Klik hier om naar de website van Atos te gaan