VEVA Marcheert – 2021

Voor de Veva studenten van het ROC Nijmegen heeft Sascha van Well in het kader van haar stageopdracht een 24 uurs mars geïnitieerd. In etappes van 12 uur zullen de studenten geconfronteerd worden met de fysieke en mentale componenten van het ‘militair zijn’. Bovendien willen ze zo ook iets kunnen betekenen voor onze veteranen. De studenten laten zich namelijk sponsoren voor het goede doel ‘Hulp voor Helden’.

Sascha van Wel

Vanuit haar opleiding heeft Sascha de opdracht gekregen om een schoolactiviteit te organiseren. Tijdens haar stage wordt ze begeleid door veteraan Perry van Mierlo en werkt ze samen met verschillende andere veteranen. Hun verhalen hebben haar geïnspireerd om iets terug te doen voor hun tomeloze inzet tijdens missies en onze vrijheid.

De beslissing om voor de stichting “Hulp voor helden” te kiezen kwam mede door de verhalen en persoonlijke ervaringen die militaire collega’s met mij hebben gedeeld. Zo vertelde een militaire collega aan mij dat tijdens een uitzending in Irak een directe collega van hem is gesneuveld. Waarna hij terug is gevlogen naar Nederland om tijdens de ceremonie zijn kist te dragen en om de vrouw en kinderen van zijn collega een hart onder de riem te steken. En mede door de juiste begeleiding heeft hij dit een plekje kunnen geven. Ik vind het heftig om zijn verhaal aan te horen, omdat het natuurlijk niet zomaar iets is wat je mee maakt. Daarnaast ben ik heel blij voor mijn collega dat hij de juiste hulp heeft gekregen. Door zijn verhaal raakte ik geïnspireerd om andere veteranen die ook zoiets hebben meegemaakt op deze manier hulp te kunnen bieden.

Onze studenten vinden het interessant om van militair instructeurs ervaringen en belevingen aan te horen die zij op de diverse missies hebben meegemaakt. Mede daardoor vonden zij het fijn om op deze manier een bijdrage te leveren aan dit goede doel. Namens Team VEVA Boxmeer wil ik via deze weg eenieder die ons nog gaat sponsoren of al gesponsord heeft hartelijk bedanken.