Projecten

Veteranenhond

Zo’n 5000 veteranen kampen elke dag met de gevolgen van aangrijpende gebeurtenissen die ze tijdens een missie hebben meegemaakt. Ze hebben PTSS, een Post Traumatische Stress Stoornis. PTSS verandert het leven van veteranen.

De symptomen zijn onder andere:

  • Nachtmerries en herbelevingen
  • Slapeloosheid
  • Prikkelbaarheid
  • Woede-en angstaanvallen
  • Concentratieproblemen

24/7 een buddy
Misschien is een hond wel de beste hulp voor een veteraan met een trauma. En niet zomaar een hond, maar een speciaal getrainde en gecertificeerde hond! Lees hier verder over dit bijzondere project.

Veteranenlocatie

In Nieuw Balinge, Drenthe, staat een voormalig munitiedepot. In 2018 heeft de provincie Drenthe het complex in bruikleen gekregen en is er door Stichting Erfgoed Arsenaal Drenthe, in opdracht van de provincie, gestart met de ontwikkeling van een bouwhistorisch materialendepot.

Activiteiten voor veteranen

Bij de realisatie van dit materialendepot zijn momenteel 5 veteranen met PTSS betrokken. Zij hebben daarmee een plek gekregen waar ze naartoe kunnen ‘vluchten’ als het hen even te veel wordt in het dagelijkse leven. Ze kunnen er bijvoorbeeld wandelen, koffie drinken of samen praten. Maar ook krijgen zij de mogelijkheid om op deze locatie verschillende werkzaamheden te verrichten. Lees meer over dit project.

MissionKit

Wie als militair wordt uitgezonden, laat altijd partner, kinderen, ouders en/of vrienden achter die hem of haar zullen missen.

Met de MissionKit steken we zowel de militair als zijn of haar thuisfront een hart onder de riem. Lees hier over de inhoud en het doel van dit project.