Routes in Gelderland

Canadian Walk, Apeldoorn
Ontdek de verhalen over de Canadese bevrijding van Apeldoorn in een indrukwekkende (gratis) audiotour. Onderweg scan je de maple leafs met een QR-code erop, waarna je een kort verhaal hoort over de Canadese soldaten, de bezetting van Apeldoorn en de bevrijding van Apeldoorn. (Lees hier ervaringen van wandelaars.)
https://canadianwalk.nl/

Airborne Wandeltocht
Startpunt Oosterbeek, afstand 15 km. Niet rolstoelgeschikt. GPX beschikbaar, onbekend of honden zijn toegestaan.
Startpunt is achter Museum Hartenstein, waar het hoofdkwartier van de 1st Airborne Division was gevestigd.
https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/2434455/wandelroute/airborne-wandeltocht-15-km

Capitulatie vrijheidstocht
In Wageningen werden de capitulatievoorwaarden getekend in mei 1945. Startpunt Wageningen, afstand 25 km. Niet rolstoelgeschikt. GPX beschikbaar, honden toegestaan.
https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/555570/wandelroute/capitulatie-vrijheidstocht-25-km

Pad van de vrijheid
Het ‘Pad van de Vrijheid’ is een mooie (splinternieuwe) wandelroute van ongeveer 150 km rondom Wageningen, opgedeeld in meerdere etappes. De route biedt wandelaars de mogelijkheid om al wandelend, vrijheid te herdenken, te beseffen en te beleven.
https://padvandevrijheid.nl/

Trailrun Noord Ginkel
De Ginkelse Heide is bekend van de luchtlandingen tijdens operatie ‘Market Garden; . Startpunt van de trail: Restaurant ‘Juffrouw Tok’, Verlengde Arnhemseweg 101, 6718 SM Ede (aan de Ginkelse heide). Afstand 15,1 km. GPX beschikbaar. Ook zeer geschikt als wandeltocht; zie wandelkaart.
https://www.alltrails.com/trail/netherlands/gelderland/noord-ginkel

Aalten, wandelen in de buurt van natuurhuisje 28002
Startpunt Aalten, afstand 16,5 km. Niet rolstoelgeschikt. GPX beschikbaar, honden toegestaan. Op de route ligt het Onderduikmuseum in Aalten.
https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/4550380/recreatieve-wandelroute/wandelen-in-de-omgeving-van-natuurhuisje-28002-in-aalten