Heldenweek 2023

     

Route & tijden: DC Marst 24 uur

DE HELDENWEEK   

Militair werkstudenten van Defensity College, stichting Hulp voor Helden, het Nederlands Veteranen Instituut en Villa Pardoes bundelen hun krachten voor een Heldenweek waarin  gezinnen van militairen met PTSS samen vakantie kunnen vieren in de betoverende huisjes van Villa Pardoes.

Wekelijks biedt Villa Pardoes Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend, ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. Één week per jaar biedt Villa Pardoes dezelfde mogelijkheid aan 12 gezinnen van militairen met PTSS, een posttraumatische stress stoornis. Genieten met elkaar, daar gaat het om in Villa Pardoes. Even alles vergeten en samen mooie herinneringen maken! Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.villapardoes.nl.

Helden zijn ze zeker: de militairen die zich volledig hebben ingezet voor de bescherming van vrede en veiligheid. Helaas vechten zij nog dagelijks tegen de gevolgen van PTSS: herbelevingen, terugkerende nachtmerries, moeilijkheden in alledaagse activiteiten, en onverwachte uitbarstingen van angst en woede. Dit veroorzaakt niet alleen onzekerheid, maar ook verhoogde alertheid en terughoudendheid. Dit heeft niet alleen impact op hun eigen leven; het legt ook een zware last op het thuisfront. Het vereist begrip, aanpassingsvermogen en steun van alle gezinsleden om effectief om te gaan met de gevolgen van PTSS.

Zij die zich inzetten voor onze gezamenlijke vrede en veiligheid verdienen niet alleen erkenning, maar ook onze onvoorwaardelijke steun.

Werkstudenten van Defensity College organiseren in de maanden november en december verschillende acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Heldenweek. De eindactiviteit is een 24 uur durende estafette mars. De werkstudenten lopen in detachement 25-30 kilometer en dragen met elkaar een symbolische rugzak van 12 kilo mee. De last van de PTSS dragen de militairen namelijk niet alleen, de 12 gezinnen die deelnemen aan de heldenweek dragen deze last samen.

Om de Heldenweek succesvol te realiseren is uw hulp van onschatbare waarde! Er zijn verschillende manieren waarop u kunt bijdragen aan het realiseren van de heldenweek: of het nu gaat om een donatie of deelname aan acties georganiseerd door Defensity College, uw betrokkenheid maakt een verschil!

Helpt u mee om 12 gezinnen van militairen met PTSS een onbezorgde en magische week te bezorgen in Villa Pardoes?

 

click-2-download

Gebruik de QR-code om off-line promotie te linken naar deze Heldenweek actie of deel deze pagina op je socials met behulp van onderstaande deelknoppen!

 

 

Inschrijving is gesloten!

 • Geen deelnemers gevonden.

 • Teamnaam: Veiling
  Type: Team
  Deelnemers: 0
  Opbrengst: € 2.740,00
 • Teamnaam: DC Marst 24 uur voor de Heldenweek
  Type: Team
  Deelnemers: 0
  Opbrengst: € 1.989,50
 • Teamnaam: Ren 5 - doneer 5 - nomineer 5
  Type: Team
  Deelnemers: 0
  Opbrengst: € 170,00
 • Teamnaam: Spinnen bij Wattworks
  Type: Team
  Deelnemers: 0
  Opbrengst: € 108,00
 • Teamnaam:
  Type: Team
  Deelnemers: 0
  Opbrengst: € 0,00